Közösségi tér az Andrássy úton

2020. augusztus 1. és október 18. között a terézvárosi önkormányzat lezárja az autóforgalom elől az Andrássy út Rózsa utca és Vörösmarty utca közötti szervizútjait. Ebben az időszakban járművel közlekedni és parkolni sem lehet a szervizúton.
"
A HÍREK között megismerkedhetsz a változtatás részleteivel, augusztus 20-tól pedig közzétesszük kérdőívünket, hogy a tapasztalataidat is megoszthasd velünk!

A lezárt szakaszon augusztus 1-től arra teszünk kísérletet, hogy a szervizutat közösségi térré változtassuk. Kiállítások, utcabútorok, fák várják majd a korzózókat, hogy az Andrássy út, Európa egyik legszebb sugárútja visszakapjon valamit eredeti funkciójából.

HELY
Az Andrássy út Rózsa utca és Vörösmarty utca közötti szervizútjai
(124 értékelés)
Értékelem a projektötletet

Kártyaszám:
Születési év:
Másik kártyával szeretnék szavazni
2020/08/10 - 15:03

A szervizutak eredeti funkciója: " A középső kocsiutat a fogatok számára alakították ki, a fő utat kétoldalt kísérő sétány a gyalogosoké volt, a mai szervizutat pedig az úrlovasok számára építették. A "lovas sétányt" fakocka burkolattal látták el, ami egyben hangtompító és patakímélő is volt."

Válasz

2020/08/10 - 22:24

A gyalogos zónában kerékpározni tilos!!! https://kerekparosklub.hu/kisokos/hol-tilos-kerekparozni
A leírásban viszont az szerepel, hogy a kerékpárosok lépésben itt is közlekedhetnek.

A napokban elhaladtam a terület mellett: tetszenek a dézsás növények, néhány kerékpáros felfestés, tábla viszont még hiányzott.

Válasz

2020/08/15 - 20:14

Soproni polgármester maradt volna inkább a hunnia moziban jegyszedő, az jobban csinálta.! nem személyeskedni szeretnék ez tény!
mért kell mindent átallakitani feleslegesen. érdemi megoldás sehol!!! látszat megoldások. Tiszta Demszky korszak!!
Csak itt még senki nem veri a feleségét!

Válasz

2020/08/17 - 08:47

Az elképzelés, hogy átadjunk egyre több teret az embereknek, támogatandó és a jelenlegi, plakátokkal tűzdelt verzió rövid távon, mint ideiglenes megoldás még elfogadható, de hosszú távon ennél átgondoltabb verzióra lesz szükség. A szervízút többek számára parkolóhelyet, vagy egy ingatlan megközelítését szolgálja autóval, másoknak egy fontos kerékpáros útvonal a belváros és Zugló között. Ha ezt a fennálló helyzetett mebontjuk - miért is ne lehetne illetve kellene -, akkor viszont minderre gondolni és megoldást biztosítani kell.

Válasz

2020/08/28 - 12:26

Átgondolatlan, zagyva kapkodás , még látszateredmények is elmaradtak, az egész olyan mind Karácson és társai eddigi kormányzása - adósságok felhalmozása , a szükséges dolgok elhanyagolása , alibi irányítás a város minden pontján.

Válasz

2020/09/03 - 17:07

De jó lenne a szervízúton sétálgatni a járda helyett!

Válasz