Mocsárosdűlő természetvédelmi célú rehabilitációja

Indul a Morcsárosdűlői közpark tervezése!

A Fővárosi Önkormányzat 2024. áprilisában közel háromszorosára növelte a Mocsáros természetvédelmi területet, és a rehabilitációjára Európai Uniós LIFE pályázat keretében kapott támogatást. Ennek felhasználásával a következő hét évben ütemezetten valósul  meg a terület természetes vizes élőhelyeinek helyreállítása, az erdőterületek természetességének növelése. A természetvédelmi célokhoz illeszkedve a terület déli részén egy 13 ha-os ökologikus közparkot tervezünk létrehozni, mely szabadtéri pihenés és kikapcsolódás számára biztosíthat helyet. Itt lehetnek azok a szabadidős funkciók, amelyek a természetvédelmi prioritásokkal összeegyeztethetetlenek, de a területhasználóknak szükségük van rá.

Melyek legyenek ezek? Ennek megtervezéséhez kérjük a segítségedet. Kíváncsiak vagyunk a Te ötleteidre, javaslataidra is.

A javaslatokat több módon juttathatod el hozzánk:

  • Várjuk a véleményeket, javaslatokat itt a Radó Dezső Terv projektoldalán  a kommentek között.
  • 2024. május 27-én 16:30-18:30 között workshopot tartunk a Csillaghegyi Közösségi Ház nagytermében (1039 Budapest, Mátyás király út 13-15). Szeretettel várjuk a tervezésben részt venni kívánó területhasználókat a rendezvényen!