Vérmező zöldfelületeinek megújítása

A Vérmező Budapest egyik legnagyobb közparkja. Elhelyezkedése, arányai, növényállománya igazi természeti kinccsé emelte a város szívében.
A Fővárosi Önkormányzat kiemelt szerepet szán a Vérmezőnek a város zöldebbé és élhetőbbé tételében, hiszen ez a park is része a budai parktengelynek, amit erősíteni, bővíteni, fejleszteni kell. Hogy ez hogyan történjen, azt a város lakóival együttműködve szeretné meghatározni az önkormányzat.
"
2021-ben elkészül a Vérmező stratégiai terve, és ebben az Ön véleményét is szeretnénk megismerni!
A 2021. tavaszán elérhető kérdőívet (aminek eredményei a KÉRDŐÍV gombra kattintva ismerhetők meg) 854-en töltötték ki. Ennek válaszait figyelembe véve készült el a stratégiai terv egyeztetési anyaga, amit a HÍREK gombra kattintva lehet megismerni, és amihez az észrevételeket július 5-ig várja a Fővárosi Önkormányzat.
HELY
Budapest I., Vérmező
2021/04/29 - 15:29

A Magyar Jakobinusok Tere - Kék Golyó utca felől érkezve én mindenképp örülnék, ha a 17/59/61 villamosok megállójából a zebra folytatódna a Krisztina Körút mentén a Déli pályaudvar előtti járdaszigetre, onnan meg esetleg a Vagon étteremhez, a lámpaciklusok bőven lehetővé tennék (most is egy csomóan mennek át az Alkotás úton, amikor piros a Széll Kálmán Tér felé haladó autóknak, fölöslegesen akadályozza ezt a megálló korlátja)

Válasz

2021/05/03 - 10:42

Mesze a legfontosabb a park kivilágítása lenne: egészen megváltoztatné a környék hangulatát

Válasz