Sebességcsökkentés a Szentendrei és a Vörösvári úton

Sebességcsökkentés a Szentendrei és a Vörösvári úton


Címszavakban
  • Az eddigi 60 helyett 50 km/h-val lehet hajtani a Szentendrei út elején és a Vörösvári úton.
  • A Fővárosi és a kerületi önkormányzat az itt élők tapasztalatai alapján szeretné hosszabb távon is biztonságosabbá tenni a környéket.
  Terkep_08_Szentendrei_ut_01
  Óbuda belső területein nagy forgalmú főutak vezetnek keresztül, amelyek a 10-es és a 11-es főút forgalmát vezetik rá az Árpád hídra. Ezek a kétszer három-négy sáv szélességű utak az óbudai lakótelep tízemeletes házaihoz közel húzódnak, mégis 60 km/h-s sebességgel haladhat rajtuk a közlekedés. A Szentendrei út és a Vörösvári úton több kereszteződés is ki van alakítva, a gyalogos-átkelőhelyek révén gyalogosok is megjelennek az úttesten. 
  A nagyobb csomópontokban a gyalogosok aluljárón tudják csak keresztezni a főutakat. Az akadálymentességi szempontok érvényesítése érdekében további gyalogos-átkelőhelyek létesítése szükséges, elsőként a Szentendrei úton a Raktár utcánál.  
  A mintaprojekt részeként azokon a szakaszokon, ahol a lakóházak az útpályához közel találhatók, a megengedett legnagyobb sebesség 60 km/h-ról 50 km/h-ra csökken, amelyet a jelzőlámpák megfelelő összehangolása biztosít. A beavatkozás egyrészt a Szentendrei út elejét (a Flórián tértől a Bogdáni útig), másrészt a Vörösvári utat (a Flórián tértől a Bécsi útig) érinti.  
  Ha szoktál ezen a környéken járni, töltsd ki 2020. augusztus 20-tól elérhető kérdőívünket, és mondd el, milyen változásokat tapasztaltál a próbaidőszak során!