Sebességcsökkentés az Üllői úton

Sebességcsökkentés az Üllői úton


Címszavakban
  • Az Üllői úton (a Könyves Kálmán krt-tól a Határ útig) ideiglenesen 50 km/h-ra csökken a megengedett sebesség.
  • Élhetőbb lett ettől a környék? Vannak egyéb közlekedést érintő javaslatok? Erre keresik a választ a környékbeliek segítségével az érintett önkormányzatok.

A József Attila-lakótelep és Kőbánya határán húzódó Üllői út nagy forgalmú főút, mely a 4-es főút és a repülőtér felől teremti meg a közúti kapcsolatot a belvárossal. Ez a kétszer három sáv szélességű út az két oldalon elhelyezkedő lakótelepek többemeletes házaihoz közel húzódnak, mégis 60 km/h-s sebességgel haladhat rajta a közlekedés.
Az Üllői úton több kereszteződés is ki van alakítva, a gyalogos-átkelőhelyek révén gyalogosok is megjelennek az úttesten. A nagyobb csomópontokban a gyalogosok aluljárón tudják csak keresztezni a főutat.
Terkep_05_Ulloi_ut_01
A mintaprojekt részeként az Üllői út azon szakaszán, ahol a lakóházak az útpályához közel találhatók, a megengedett legnagyobb sebesség 50 km/h-ra korlátozódik. A sebességkorlát betartatását és az emellett is gördülékeny közlekedést a jelzőlámpák megfelelő összehangolása biztosítja.  
A környékbeliek és az útszakaszt használó városlakók segítségével keressük a jó megoldást a környék élhetőbbé tételére. Töltsd ki kérdőívünket 2020. augusztus 20-ától kezdve, hogy a te tapasztalataidat is megismerhessük!